Wie ziet wie niet?

Ik wil over mijn relatie praten.
Ch: Welk facet van de relatie wil je in het midden leggen? Dat het zo fantastisch gaat?

Dat ik het eigenlijk niet zo goed weet.
Ch: En wat moet je precies weten?

Alles.
Ch: Hou je van je partner?

Ja, ik hou van hem ook al twijfel ik soms.
Ch: Waar kom je niet uit? Wat weet je niet zeker?

Of het wel genoeg is. Ik verlang heel erg naar verdieping en verbinding. En tegelijkertijd vind ik dat heel lastig om dat voor elkaar te krijgen.
Ch: Verdieping en verbinding is dus een issue in je leven. Wie moet er zorgen voor de verdieping in je leven?

Dat moet ik doen.
Ch: Waardeert hij het dat je bezig bent om bepaalde dingen naar je toe te halen, die met jouw kwaliteit te maken hebben.

Ja en sommige dingen vindt hij maar niets en daar heb ik het moeilijk mee. Alsof een deel van mij er dan niet mag zijn.
Ch: Als je partner zegt dat hij ergens niet in mee kan, dan mag het er volgens jou niet zijn. Is dat waar? Hij is nogal bepalend in je leven!
(‘t wordt stil….)
Wat gebeurt er?

Ik ben geraakt. Alsof ik hem laat bepalen of er iets van mij niet mag zijn.
Ch: Precies. Hij zegt dat hij ergens niet in mee kan. Dat is wat er plaats heeft. Dat kan natuurlijk gebeuren. Maar als dat dan automatisch betekent dat ‘jij’ er ook niet in mee zou moeten, dan ben jij verloren. Als je iemand die autoriteit over jezelf geeft is dat uiteindelijk onverdraaglijk. Uiteindelijk werkt dat niet. Vroeger of later ga je iemand er om haten.

Ik voel me niet gezien.
Ch: … en de echte vraag is natuurlijk: ‘Wie ziet wie niet?

Ik ken maar al te goed dat ik het uit maak en en wegloop. Deze keer had ik dit patroon door. Ik heb de keuze gemaakt om er in te blijven staan en te onderzoeken hoe ik dit doe.
Ch: Fantastisch en dat is nu precies wat er plaats vind. Je onderzoekt het en het speelt zich niet alleen maar in jouw ‘zorgen-hoofd’ af. Door het in deze context in contact te brengen, gaat het Licht van Bewustzijn schijnen en deze zaken worden helder voor je. Dan krijg jij andere stappen tot je beschikking dan je patroon-matige reacties!

Het is een stapje.
Ch: Een super belangrijke stap! We geven onze autoriteit uit handen en we verwijten dat de ander.
De projectie is: Jij ziet me niet. 

Maar jij ziet jezelf niet!
Als je dat werkelijk doorkrijgt sta je zo ongelooflijk meer zelf aan het roer. Dat betekent niet dat het de gouden koets is die altijd automatisch en vanzelf loopt. Er moet nog steeds werk gedaan worden. Maar je begint wel op de juiste plek!

Ik wil ook in gesprek