een wake-up call…

Ik ben zo verrast door wat er gebeurd in mijn relatie. Zo blij verrast! Ik woon samen, al heel veel jaren. Mijn vrouw is 2 weken geleden geopereerd aan kanker. Zij is goed hersteld. Toen we dat bericht kregen had ik van te voren niet kunnen bedenken hoeveel dat doet! Hoe geweldig dat ook is!
Ch: Zo’n bericht wordt ook wel eens een wake-up call genoemd!

Ik dacht dat ik wakker genoeg was en dat we het goed hadden en dat het diep zat. En het is ZO verrassend dat er nog zoveel lagen onder blijken te zitten. Hoe rot het bericht is. Maar ook hoe geweldig het is dat we er zo voor elkaar kunnen zijn. Wat zij voor mij doet en ik voor haar, dat hele proces. Zo bijzonder en verrassend.

Ch: Wakker zijn is geen staat, het is eigenlijk een ‘werkwoord’. Wakker zijn/wakker worden vindt steeds weer plaats. Het is eindeloos.
Bewustzijn breidt uit, wordt meer.
Liefde wordt groter!
Liefde breidt uit!
Liefde wordt dieper!
Liefde wordt steviger!
Toen mijn partner overleed was dat zó mooi, zó helder. Zo schoon, zo puur. Ik kan soms zelfs naar die dagen verlangen. De intensiteit waar je op zo’n moment als het ware in geduwd wordt is ook een wonder! Omdat je nog niet in staat om de dingen die gebeuren als vanzelfsprekend aan te nemen, lukt het je niet om in de stand ‘business as usual’ te blijven. Dit heeft ‘bijverschijnselen’ en het kan zijn dat de onverwachte grootsheid en schoonheid hiervan je totaal overrompeld! 

Ja.
Ch: Wat ongelooflijk fijn voor jullie dat jullie daar in gevallen zijn. Hoe naar het bericht ook is. En hoe geweldig het natuurlijk is dat ze goed herstelt.

Daar kan ik niets aan toe voegen. Iedere keer denk ik weer dat ik een doel heb te bereiken, terwijl jij nu weer bevestigt dat het een doorgaande weg is. Dat wil maar moeilijk tot me doordringen. Ik wil steeds naar dat punt waar ik klaar ben, waar het klaar is.
Ch: Precies. We zijn hier dan niet iets aan het afwerken, we zijn vol aan het genieten van alles wat zich ontvouwt, waar we dichtbij mogen zijn, waar we deel van mogen zijn.
We zijn geen eindstreep aan het halen. We laten ons dieper en dieper doordringen van de intensiteit die het leven in zich draagt.
Dat ervaren jullie nu in jullie relatie. Ineens ben je als het ware 6 meter dieper ‘in elkaars liefde’ gevallen. En de mystici zeggen dat die verdieping geen einde kent. EN dat deze manier van ZIJN niet alleen maar voorbehouden is aan dit soort ‘crisis-momenten’. Zo mogen we elke dag leven. Hoeraaa!

Zeker, dat ervaar ik en soms zit ik er zo strak in. En deze ervaring laat zo iets totaal anders zien!
Ch: ‘Business as usual’ komt ook altijd weer terug. Daarom zijn deze realisaties en deze onderkenning maken zo waard om verteld, opgemerkt en herinnerd te worden! En als je wil mag je er je 

Ik wil ook in gesprek