Over Chahat

“Zorg dat je ergens GEKEND wordt. Zoek altijd mensen op met wie je de diepte in kunt gaan. Gun jezelf de nabijheid en de intimiteit waardoor de sluiers in je geest opgelicht worden.”

Helderheid in hartszaken

Twaalf jaar in de gezondheidszorg en bijna drie decennia wonen en werken in een dynamische, intentionele leefgemeenschap hebben mij gemaakt tot een warme, heldere senior gesprekspartner voor alle zaken die het hart bezwaren, zowel privé als op het werk. Mijn boeiende leven, de mogelijkheden die mij geboden zijn en mijn training maken dat bijna ‘niets menselijks mij meer vreemd is’. Daar waar het dat wel is staat mijn nieuwsgierigheid, mijn liefde en compassie voor de wonderlijke wegen waarop de mens zijn weg gaat niets in de weg om met jouw ieder onderwerp te bespreken en te verdiepen.

Persoonlijke groei

Als een van de kernleden van het eerste uur van trainings- en retraitecentrum Venwoude heb ik me 28 jaar met hart en ziel ingezet voor dit experimentele bedrijf op het gebied van samen- wonen&werken-, nieuwe vormen van leiderschap ontwikkeling en bedrijfsvoering, relaties, intimiteit en seksualiteit en spiritualiteit. Ik hou van het leven, ik hou van mensen en ik ben hartstochtelijk en vol toewijding in dit experiment gestapt. Met alles er op en er aan zeg ik nog altijd met volle overtuiging, dat dit het beste is wat me ooit ‘is overkomen’.

In deze bruisende bedding had ik vele functies, zowel in het facilitaire deel en ook als trainer/coach. Ik volgde en assisteerde talloze trainingen op het gebied van lichaamswerk, ademwerk, sexualiteit en persoonlijk leiderschap. Ik gaf massages en coaching, individueel en voor relaties. Ook ontwikkelde ik mijn eigen trainingen: ‘Zin in je lijf’ en ‘Single is ook maar alleen’.

Spirituele ontwikkeling

Uiteindelijk nam ik veel van het werk van de oprichter/mijn levenspartner Ted Wilson over en gaf ik retraites, lezingen en weekendworkshops op het vlak van meditatie en spiritualiteit, zowel tijdens zijn ziekte als na zijn overlijden in 2007.

Door mijn jarenlange persoonlijke contact met vele spirituele leraren uit binnen- en buitenland heb ik de zegeningen en ook de valkuilen van intens zelfonderzoek aan den lijve ondervonden.

Nieuwe fase

Ideeën over hoe mijn leven eruit zou moeten zien, heb ik losgelaten, soms pas na hevige innerlijke strijd. Ik ben niet degene geworden die ik dacht te moeten worden. Maar ik heb alles gekregen wat ik zocht, qua vervulling. Niet een beetje, maar overvloedig. En dit avontuur verdiept zich doorlopend.
In 2016 werd het tijd voor een nieuwe stap en nu ben ik op een nieuwe reis in dit prachtige leven! Nog steeds in volle overgave aan de schoonheid en de grootsheid die ieders geboorterecht is.

Ik committeer me aan onze ‘ont-wikkeling’. Aan de jouwe en aan de mijne. In elke ontmoeting, in elke relatie, met elk mens, wordt iets in het Licht gebracht, wordt een facet van de diamant belicht. Wat een vreugde, wat een rijkdom!