Jouw onmisbare stem in het geheel

V: Ik kom thuis na een weekje in de natuur en op mijn werk is alles al beslist over wie vertrekt en wie daarvoor in de plaats komt. Ik voel me niet gezien als hoofd van de afdeling.
Ch: Fair om te zeggen: “Ik was er graag bij betrokken geweest, ik had er ook graag iets over te zeggen gehad?” Dat mag je toch tot uitdrukking brengen? Je staat met hart en ziel in je werk! Natuurlijk was je er graag bij betrokken geweest!
Daar kun je mee in contact gaan. Daar kun je mee naar een paar mensen gaan en zeggen: “Hé, ik had het graag in een eerder stadium gehoord. Nu voelt het alsof ik het kant-en-klaar op mijn bordje krijg en ik het maar te slikken heb. Ik wil dat wel doen, maar het is niet echt fijn.” En dan kijk je wat er gebeurt.

V: Ik zit nog in: “Dit gaat zo niet gebeuren!”
Ch: Het kan het ook zo: “Ik ben het hier niet mee eens. A: ik was hier graag bij betrokken geweest en B: en ik zie het helemaal niet zitten.”
Ga je gang, stap erin en kijk waar je uitkomt. Geef jezelf niet weg ga ook niet vechten. Misschien begin je wel eerst met: “Hé, ik was er graag bij betrokken geweest. Dan had ik alles tijdens het proces kunnen zeggen, en niet pas achteraf.” Stap erin!

Je gaat hier sowieso veel in leren. Ik hoor graag hoe het verder gaat.
Heb je er zin in?

V: Niet echt.
Ch: Waar zou je ergens iets van “zin” kunt vinden. In jouw visie over wat werk voor jou betekent wellicht? Het gaat jou niet om ruzie maken, maar het gaat je om iets helder te krijgen. Wie weet wat je daarmee veroorzaakt en aanreikt.
Oké, je moet je nek uitsteken. Je kunt het niet meer inslikken. Jij bent de enige die dit zo kan inbrengen, niemand anders kan dat. Jij bent een stem die blijkbaar gehoord moet worden.

V: Ik wantrouw het nog.
Ch: Je gaat een heleboel leren over de ideeën en de meningen die je hebt. Ook over de voorwaarden die jij onbewust toch stelt. Ga maar kijken, stap erin. Zou het wáár zijn wat jij vindt? Natuurlijk denk je dat je gelijk hebt, maar klopt het ook? Check het!

V: Er is wel vertrouwen dat het geheel overzien wordt, maar het schuurt ook ergens.
Ch: Jij bent ook een deel van dit geheel. Jij stáát voor een bepaalde kwaliteit en die mag je inbrengen!
Als jij erin stapt, wordt wellicht duidelijk dat de rest van het team ook iets over het hoofd heeft zien. Jouw stem was nog niet gehoord. Iets over het hoofd zien is menselijk. Join the club..!

 

Ik wil ook in gesprek