Ik ben zooooo jaloers…

Ik heb last van een beklemmende jaloezie. Het houdt me in zijn greep. Ik zoek mijn grenzen aan. Waar ben ik? Wie ben ik? Ik gun mijn man een stuk vrijheid. Ik zie dat hij heel erg kan groeien en ik zie dat hij daar naar hunkert.

Ch: Het is fijn als je het hem kan gunnen maar eigenlijk ben je helemaal niet in de positie om het hem te gunnen. Hij HEEFT namelijk zijn vrijheid. Hij IS vrij. En alles wat daar niet op lijkt is jouw ‘pakkie an’. Dat is voor jou om te doorgronden en te onderzoeken.  Hij is namelijk niet van jou!

Het lijkt er op dat ik dat toch heel erg graag zou willen!
Ch: (lacht) Ik denk dat velen zich hierin herkennen en ik waardeer je eerlijkheid!

Er komt zoveel angst bij kijken.
Ch: Ik nodig je uit om, bij wijze van spreken, midden in die angst te gaan zitten. Er helemaal IN, met kop en kont. Totaal kijken naar al die beelden, je angst onder ogen komen en het spook van je eigen onzekerheid ontmaskeren. Dan pas kun je in totale vrijheid en helemaal vol zeggen: ‘jij bent van mij’.

Ga er niet omheen maar ga er in! Kijk wie en wat er overblijft. Vind jezelf als je onzekerheid echt aangekeken hebt. Dat wil niet zeggen dat je onzekerheid dan ‘opgelost’ is. Jij omarmt je onzekerheid in openheid en dat is heel iets anders dan dat het een ‘no-go-agendapunt’ is. Pas dan kan er helder over gesproken worden. Ga dan MET je onzekerheid in de hand tegen hem zeggen: ‘Ja, jij bent van mij!’
En dat is dan het meest sexy wat je tegen hem kunt zeggen. Want je weet dat je man totaal in zijn kracht staat. En dat jij ook totaal in je kracht staat.
Je weet dat hij zijn eigen man is. Hij is niet van jou. En zo wil je hem totaal hebben! Helemaal! Dan kunnen jullie werkelijk afspraken gaan maken over hoe jullie liefdesleven vorm krijgt. Gebaseerd op volte, gebaseerd op groei en elkaar ondersteunen in verlangens die wezenlijk zijn.
Zeg eens eerlijk: je weet dit toch!?

Ja.
Ch: Zoek support op dit pad. Vrouwen die dit pad ook lopen. Niet de zusters die alleen met je mee jammeren hoe moeilijk dit toch is. Of degenen die monogamie als norm leven of polygamie als norm leven. Jullie creëren samen jullie Unieke Pad van Liefde!

Als jij naar je man kunt buigen in dit weten, weet dan dat ik met je mee buig.

 

Ik wil ook in gesprek