Het verkeringsspel…..

 

V: Mijn relatie is voorbij!

Chahat: Hij is voorbij in de vorm zoals die tot nu toe was.

V: Er is liefde, er is contact en het is voorbij. Ik dacht dat ik het eng zou vinden. Nu is het voorbij en het is helemaal niet eng. Er zijn ook alweer leuke andere mannen.
Chahat: Alles samengevat in een zin: ‘het is voorbij en er zijn leuke andere mannen’. De wereld ligt weer aan je voeten.

V: Ik ben er heel bang voor.
Chahat: EN je hebt er zin in!

V: Ook.
Chahat: Zou je jezelf nu de vrijheid kunnen geven om het als een boeiend experiment te zien? Je hebt nu de kans om het ‘verkeringsspel’ op een nieuwe manier te spelen. Maar nu met alle ervaring die je ook hebt, in vrijheid!

V: Hoe doe ik dat?
Chahat: Stapje voor stapje. Kijk eens of je hart mag spreken hierin. En dat jij met ieder stapje weer bij jezelf te rade gaat of dit het is waar je naar verlangt!
‘Is dit het waar ik naar verlang, is dit wat ik wil?’ Als het antwoord ‘ja’ is ga je door. Als het antwoord ‘nee’ is stel je bij!

V: Erg nauwkeurig luisteren.
Chahat: En zien dat de persoon die aan de vorige relatie begon verder ontwikkeld is.
Ze is niet meer wie ze was, ze heeft bijgeleerd. En ze is ook nog helemaal opgewonden! (Als 2 mensen in een bejaardenhuis verliefd worden, hebben ze dat ook nog steeds. Dat hoort er dan nog steeds bij naar het schijnt.)
Maar gaan piekeren en nadenken hoe het moet, dat is zinloos. Het is handig om je af te vragen; wil ik weer vast in iets of nog niet. Ik ga contacten aan maar wil ik al iets vast?

Je stapt de wereld in, je kijkt rond en als je mensen tegenkomt denk je als vanzelf: ‘Is er iets van mijn gading bij?” Dat gebeurde als je eerlijk bent, ook al zo toen je nog een relatie had. Alleen kun je nu niet meer zeggen, ‘O nee, dit gaat niet want ik heb al een relatie’. Nee, jij bent weer ‘op de markt’. Je zit weer vol in het spel! Ik wens je veel plezier!

 

Ik wil ook in gesprek!