Verlangen….

V: Ik sta voor de belangrijkste week in mijn leven tot nu toe.
Deze week krijg ik de kans om mezelf te laten zien of om mezelf weer op m’n kop te zitten.
Ch: Wat wil je?

 

V: Het eerste, maar ik vrees voor het laatste.
Ch: Dat ken je goed? 

V: Ja, dat heb ik al vaak gedaan.
Ch: Maar je wil jezelf laten zien in je unieke kwaliteit. Kijk eens of dat nu gewoon in de ruimte gezet mag worden. Onszelf onderuit halen kennen we goed, dat is zo. Maar laten we nu je verlangen, dat wat jou drijft, eens helemaal zijn plek geven. 

Dat je er nu over komt praten is toch al een uitdrukking van: “Ik sta voor een belangrijke week en ik ga het beste geven.” Breng je aandacht eens naar je ruggengraat. Je hebt je ruggengraat nodig. Hij is gebogen, maar hij houdt je overeind. Gebruik ‘m!

V: Dat heb ik ook gevoeld.
Ch: Neem even de tijd, breng je aandacht naar je ruggengraat. Gebruik hem, van boven tot beneden. Hij houdt je overeind, daar is hij voor gemaakt. Als je die kracht gebruikt, ga je open in het verlangen om jezelf te laten zien. Als we nu hier zo zitten, is dat toch het meest natuurlijke verlangen dat er is? Dit mag je oefening zijn elke keer dat je er aan denkt…. ‘O ja, mijn aandacht naar mijn ruggengraat brengen’.

Een kind dat de wereld instapt, is open. Ook al is er sinds je kindertijd veel gebeurd, die diepere laag is er in jou ook nog steeds. ‘Hier ben ik!’ Heel vanzelfsprekend! Het kind stelt die vraag niet eens, het IS er gewoon. Ook al ben ik 100 keer onderuit gegaan, ook al heb ik mezelf 100 keer onderuit gehaald. Ook al zijn er 100.000 dingen gebeurd. Het is er nog, puur. En nu kunnen we er opnieuw contact mee maken. En je hoofd gaat tekeer.

V: Niet alleen mijn hoofd.
Ch: Je lijf gaat ook tekeer.

V: Alles schudt.
Ch: Alles schudt. Haal je ruggengraat er bij en laat het schudden. Je zult ervaren dat er iets overeind blijft.

V: Ik hoop dat ik daarop kan vertrouwen.
Ch: Zeg het eens iets krachtiger.

V: ik wil erop vertrouwen.
Ch: Maak het nog wat krachtiger. Vertrouwen moeten we her-leren.
Probeer eens; ‘Ik laat mezelf zien en ik vertrouw er nu op dat die kracht deze week naar buiten komt.’

Ik herken je verlangen, mijn ervaring is dat we allemaal dit verlangen in ons dragen. De details zijn verschillend, maar de kern is hetzelfde. En we hebben er vaak onbewust een ambivalente verhouding mee. ‘Verlangens maken ons leven maar moeilijk’ is dat niet wat we ‘deep down’ ook denken? In mijn optiek bekijken we de zaak dan te krap.
Ik heb 35 jaar geleden de naam Chahat gekregen van een Indiase leraar en Chahat betekent verlangen! Ik ging onderzoeken en ontdekken wat verlangen is, hoe het werkt en hoe het me kan optillen in plaats van dat ik er in verdrink. Dit brengt mij zoveel vreugde, nog steeds!

 

Ik wil ook in gesprek