Kwaliteit ontdekken in je overlevingsstrategie

Zichtbaarheid is nog steeds een thema voor mij.
Ch: dat zal voorlopig wel zo blijven denk ik.

Omdat ik niet zichtbaar ben?
Ch: Nee, omdat je altijd meer zichtbaar wordt in wie je bent. Dat is een eindeloos en doorgaand proces.

Dat dacht ik ook. Ik hoor mensen zeggen dat ze mijn rust erg waarderen en ik dacht: Hé, dat zit bij elkaar in de buurt. ‘De rust bewaren’ ben ik ook, het lijkt alleen zo op ‘niet zichtbaar’.
Ch: Een heldere en wezenlijke onderkenning!

Het voelt heel natuurlijk zo. Mijn vraag is wanneer iets ‘je comfort zone’ is en wanneer niet?
Ch: Fantastische vraag!
Onze grootste kwaliteit, gebruiken we ook als overlevingsmechanisme als we op het niveau van overleven functioneren. Dat kan niet anders!

Mijn openheid, charme en vriendelijkheid zijn totaal deel van mijn Unieke Zelf.
Ingezet op overlevingsniveau; mensen naar hun mond praten, hoe maak ik mensen blij. Wat kan ik doen om mensen te vriend te houden. Dat ging toen alleen maar over mij! Nu ben ik meer in staat om deze kwaliteiten in te zetten als een uitnodiging opdat mensen mogen ontspannen en openen.

Onze kwaliteit is ook onze overlevingsstrategie. Daarom kun je jezelf er ook zo eindeloos lang mee voor de gek houden en twijfel je er zo over. Enerzijds weet je dat je heel dicht bij je kern zit EN je weet ook dat er een haakje aan zit.
Langzaam maar zeker ontdek je het verschil in kwaliteit tussen dit inzetten als truckje en jouw authentieke diepte, die een bijdrage is. Dat is het ontdekkingsproces. Hoe minder je dit uitgangspunt verwerpt, des te meer kun je er in ontspannen. Alles inzetten om überhaupt te overleven is op dat niveau nl. ook van groot belang!

Meer rust in de rust vinden.
Chahat: En ook meer levendigheid in de rust. Want jouw rust heeft ook een hele mooie levendige kwaliteit. Bij jou kun je thuis komen, bij jou kun je ‘zijn’!
Daar kun je ook dingen mee DOEN. De rust IN de actie.
Laat je niets aanpraten, want jij hebt niet dezelfde dynamiek als ik. Ik heb me suf gemediteerd want ik wilde rustig en flegmatisch worden, want ik dacht dat DAT het Ware was. Vergeet het maar, dat gaat het niet worden. Jij begint daar waar jij bent. En van daaruit ga je experimenteren.

Ik mag het luchtig gaan zien. Meer als een spel dan serieus.
Ch: Zie het als een uitnodiging. En realiseer je dat het uitgangspunt niet verkeerd is. Dat wat jij bent mag als het ware meer en meer ontdekt en gegeven worden.

 

Ik wil ook in gesprek