Ik wil de Liefde leven in alles wat ik doe!

Ik wil dit weer eens uitspreken en dat voelt zo groots en tegelijkertijd ook zo pril.
Ch: Neem je tijd om de prilheid en de teerheid van het grote verlangen te voelen.

Ja. Mijn grootste verlangen is om de liefde te leven in alles wat ik doe. En ik weet niet wat dat is en misschien ook wel.
Plotseling werd het zo helder. Toen die realisatie zich aandiende stond ik helemaal te trillen.
Even later toen ik mijn dochter naar school ging brengen vroeg ik me af; ‘Wat is dat NU dan ‘de liefde leven’ terwijl ik op tijd op school wil zijn en zij thuis nog een andere legging aan wil trekken. Wat is dan op dat moment ‘de liefde leven’?
Ch: Dat is het onderzoek.

Mijn liefde zit er in dat ze op tijd op school komt en ook in haar de ruimte geven om even die andere legging aan te trekken, omdat zij die mooier vind staan.
Ch: Zou Liefde ook kunnen zitten in compassie hebben naar de irritatie die op dat soort momenten naar boven kan komen? En hoe zit dat dan in elkaar?
Ted, mijn leraar, had ook zo’n zin: ‘Ik wil in alles God zien’. Die zin heeft hij eindeloos bij zich gedragen. Als je zo’n statement neerlegt, zie je natuurlijk ook alles wat je niet God/Liefde zou noemen. Maar als ik in alles Liefde zou willen zien, als ik in alles liefde wil leven; wat zijn dan de zaken die ik op het eerste gezicht niet Liefde zou noemen? Waar is dan de Liefde? En daar steeds dieper en verder in denken en er over mijmeren. Dat is zo mooi. Dan komt zo’n zinnetje tot leven in jou: ‘ik wil in alles Liefde leven’. 

Dan wordt zo’n zin een wig tussen jou en de vanzelfsprekendheid van je leven! Jij wil niet meer vanzelfsprekend zijn, want jij wil liefde leven in alles wat je doet!

Dat klopt. Ik draag deze zin nu een week bij me en ik merk op dat mijn leven in de context van dit onderzoek komt te staan! Ik ben wakker, het inspireert totaal!

Ik wil ook in gesprek